İPLİK NUMARA KARŞILAŞTIRMA ARACI

İLETİŞİM FORMU

KORTEKS’İN PET ŞİŞEDEN POLYESTER İPLİK ÜRETECEK YENİ TESİSİ AÇILDI!

Korteks’in PET Şişeden Polyester İplik Üretecek Yeni Tesisi Açıldı!

KORTEKS olarak, döngüsel ekonomi tabanlı inovasyona dayalı yeni nesil tekstil yaklaşımımızla yaptığımız en önemli sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarımızdan birini nihayet tamamlamış bulunuyoruz.

Avrupa ve Türkiye’de bir ilk olan Polimer Geri Dönüşüm Tesisi yatırımımızın tamamlandığını ve artık üretime başlayacağının bilgisini sizlerle paylaşmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

Daha iyi bir gelecek adına hepinizi daha da umutlandıracağına inandığımız bu önemli yatırımın; sektörümüzde, ülkemizde ve dünyada sürdürülebilir bir yaşamın inşası yolunda iyi bir örnek olacağına gönülden inanıyoruz.

Toplam 17.000m² kapalı alanda aylık 600 ton üretim kapasitesine sahip olan tesisimizde pet şişe ve diğer üretim firesi ipliklerden polyester ipliğin ham maddesi olan RPET Cips üretimi yaparak bunları Korteks fabrikamızda filament polyester iplik haline getireceğiz. Böylece kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanırken plastik atıkların yarattığı çevresel etkiyi azaltmak adına da bir adım atmış olacağız.

Korteks olarak Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda, daha iyi bir gelecek hayalini gerçeğe dönüştürmek için,yaptığımız bu yatırım, sürdürülebilir bir yaşamın inşasına katkı sağlayacaktır.

 

 

 

GALERİ